Lovol 1104 – tractor nu doar eficient, ci şi confortabil cu adevărat

Tractorul universal Lovol TD 1104 cu 110 CP are un design actualizat și un nivel de confort, ce corespunde pe deplin concepţiei despre tehnică de înaltă calitate, rentabilă economic, dar şi, cu adevărat, ergonomică.

Cabina Lovol TD 1104 este ermetizată. Aerul proaspăt este filtrat în mod sigur. Cabina este echipată cu un încălzitor. Un aparat de aer condiționat standard va face munca operatorului confortabilă vara. Aparatul de dirijare a ventilatorului încălzitorului și aparatului de aer condiționat al cabinei este plasat deasupra montantului ușii din dreapta.

Locul de muncă al operatorului oferă o vizibilitate bună. Dispozitivele de comandă ale tractorului sunt amplasate ergonomic. Lovol TD 1104 este dotat cu un tablou de bord informativ modern. Puţin mai jos, pe dreapta, sunt amplasate butoanele pentru comutarea semnalizatoarelor de fază scurtă și lungă, indicatoarele de cotitură. În stânga sunt butoanele de alarmă și de gabarit. Volanul este reglabil pentru înclinare, pentru o potrivire precisă la orice înălțime. Pârghia corespunzătoare se află sub coloana de direcție. În dreapta volanului se află maneta de gaz manuală, în stânga este maneta de comandă a cutiei de viteze reversibile. În mod clasic, sub coloana de direcție se află: în stânga, pedala de eliberare a ambreiajului, în dreapta, pedalele de frână de serviciu (duble) și pedala de gaz. În dreapta operatorului se află maneta de schimbare a vitezelor și maneta pentru schimbarea gamei de viteze mici/mari și a vitezei de mers înapoi.

În partea dreaptă a operatorului este amplasat panoul lateral, cu trei pârghii de comandă pentru distribuitorul hidraulic și butoane pentru comutarea ștergătoarelor din față și din spate. La nivelul scaunului operatorului se află maneta de comandă a sistemului hidraulic din spate și maneta de pornire/oprire a prizei de forţă.

Podeaua cabinei este plată, pedalele suspendate nu creează nici un fel de incomodităţi. Pedala de control a blocării diferențialului din spate se află sub piciorul drept al operatorului. Toba de eșapamente este ascunsă în spatele montantului din dreapta, pentru a nu stingheri mişcările operatorului.

În stânga operatorului se află manetele de pornire/oprire ale osiei conducătoare din față, precum și maneta de selecție a vitezei arborelui de preluare a puterii.

În general, toate funcționalitățile și aspectul cabinei Lovol TD 1104 denotă că această mașină se evidenţiază în segmentul său de preț prin caracteristici proprii tractoarelor din clasa premium de la producătorii de top din lume. Rămânând, totuşi, mult mai accesibilă pentru fermierii din Moldova!

tractor Lovol 1104